Csirkemelleket vékonyan felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olíva olajon elősütjük.
Kivajazott tepsibe egymás mellé rakosgatjuk. A végén az olajat ráöntjük.
Kivajazott tepsibe egymás mellé rakosgatjuk. A végén az olajat ráöntjük.
Közben a karfiolt rózsákra szedjük és sós vízben majdnem puhára főzzük.
Ha megfőttek, rádaraboljuk az elősütött csirkemellekre, úgy, hogy mindenhová kerüljön, nem baj, ha apró
darabokban lesz.
Besamel:
5 dkg vaj
3 ek liszt
2,5 dl tej
só, bors
Ha kicsit hűlt:
3-4 evőkanál tejföl
2 tojás sárgája
só, bors
kicsi reszelt sajt
Besamelt ráönteni a karfiolra, megszórni reszelt sajttal a tetejét, fóliával letakarni, 160 fokos sütőben kb 30-40 percig sütni. Ezután fóliát levenni és a tetejét pirosra sütni.
Ha szeretitek próbáld ki brokkolival ,úgyis isteni:)
VálaszTörlésIgen, szeretjük nagyok! Ki fogom próbálni, köszi :)
Törlés