Hozzávalók:
3-4 db szikkadt zsemle, vagy 5 db kifli
4 dl tej
5 tojás sárgája
3 ek kristálycukor
3-4 db alma
fahéj
mazsola
darált dió
A tetejére:
5 tojásfehérje
baracklekvár
A tejet a tojássárgákkal és a kristálycukorral összekeverjük, a felszeletelt zsemléket beleforgatjuk.
Kivajazott, közepes méretű tepsibe fektetjük.
Az almát megpucoljuk, vékony cikkekre vágjuk, rárétegezzük a zsemlékre.
Megszórjuk fahéjjas porcukorral.
Ízlés szerint kerülhet rá mazsola, darált dió!
180 fokos sütőben kb 30 percig sütöttem, amíg az alma megpuhult.
A tojásfehérjét kevés cukorral keményre verjük, beleforgatunk egy kevés baracklekvárt, úgy, hogy csíkos maradjon.
Ráterítjük az almás rétegre, visszatesszük a sütőbe.
140 fokon kb 10-15 percig szárítani a tojáshabot, amíg aranyszínű lesz a teteje!
A receptet unokanővéremtől kaptam, köszönet érte!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése