Tészta:
3 db tojás
10 dkg kristálycukor
1 mandula aroma fele
7,5 dkg liszt
5 dkg őrölt mandula
1 tk sütőpor
Krém:
10 dkg fehér csoki
3 ek habtejszín
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
100 ml habtejszín
10 dkg fehér csoki
A tojás sárgákat a kristálycukorral, habverővel kikevertem.
Mikor a térfogata majdnem a duplájára nőtt, hozzáadtam a mandula aromát.
Mikor a térfogata majdnem a duplájára nőtt, hozzáadtam a mandula aromát.
A lisztet, az őrölt mandulát és a sütőport összekevertem, majd hozzáadtam a tojás sárgás masszához.
Ezután jöhet bele a tojások csipet sóval habbá felvert fehérje.
150 fokon kb 40 percig, 16 cm-es tortaformában, tűpróbáig sütöttem. (félidőnél a tetejét letakartam alufóliával).
A krémhez 10 dkg fehér csokit, 3 ek tejszínnel, 10 dkg vajjal és 5 dkg porcukorral összemelegítettem, hagytam hűlni. A 100 ml habtejszínt kemény habbá vertem, majd belereszeltem 10 dkg fehér csokit. A két masszát óvatosan összekevertem.
A kész tortát teljesen kihűtöttem, majd vízszintesen 3 részre vágtam, megtöltöttem a fenti krémmel, a maradékkal az oldalát és a tetejét is lekentem.
A torta oldalát szeletelt mandulával, tetejét csokiforgáccsal díszítettem.
A recept Stahl Judité :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése