Piskóta:
3 tojás
65 g kristálycukor
65 g liszt
késhegynyi sütőpor
pici víz (ha szükséges)
Tojás sárgákat cukorral jól kikeverni, bele az átszitált sütőporos liszt. Tojásfehérjét felverni, óvatosan beleforgatni a tésztába. Előmelegített sütőben, 26 cm-es formában, 160 fokon, kb 20 percig sütni.
Citromos krém:
1 nagy doboz piros tejföl
4 dl Hulala (habtejszín)
8-10 ek porcukor
2 citrom leve és reszelt héja
Expressz zselatin fix
babapiskóta
Tejfölt kikeverni a cukorral, bele a citromlé és héj, majd a felvert hulala és a zselatin (a csomagoláson lévő
utasítás szerint.
Torta összeállítása:
A megsült piskótára rákenjük a citromos krém felét, kirakjuk babapiskótával, picit bele is nyomkodjuk, majd erre a rétegre rákenjük a citromos krém másik felét.
Lopom a díszítést a következő citromos tortámhoz:)
VálaszTörlésNagyon örülök, szívesen hozzájárulok a rabláshoz:-)
VálaszTörlés