Tészta:
4 db tojás
26 dkg porcukor
26 dkg liszt
3/4 cs sütőpor
1 dl étolaj
1 dl meleg víz
2 ek kakaópor
Krém:
1 cs puncspuding
3,5 dl tej
15 dkg Rama
20 dkg porcukor
pici rumaroma
Csokoládémáz:
2 tábla étcsokoládé
5 ek étolaj
A tojássárgákat kikeverjük a porcukorral, apránként belekeverjük a vizet, az olajat és a sütőporos lisztet.
Végül óvatosan hozzákeverjük a felvert habot is.
A tészta felét kivajazott, kilisztezett őzgerincformába öntjük. A tészta másik felébe belekeverjük a kakaóport és a vizet, majd beleöntjük egy másik kivajazott, kilisztezett őzgerincformába.
160 fokon, 25 percig sütöttem a sárga réteget, a kakaóst kb 2 perccel tovább. (tűpróba).
Mivel csak 1 db őzgerincformám van, ezért a tészta fele mennyiségét kevertem ki előbb és sütöttem meg. Nem kell megvárni, hogy kihűljön, melegen kiborítottam a megsült tésztát, utána az őzgerincforma eltörlése után bekevertem és megsütöttem a másik adag tésztát.
Krémhez a pudingot megfőzzük, majd kihűlés után a habosra kevert cukros margarint belekeverjük.
A megsült tésztákat a bordák mentén felvágjuk és a krémmel összeragasztjuk: egy csokis, egy fehér.
2 rúd lesz belőle.
Érdemes a krémet bőven kenni, mert a piskóta felveszi.
Végül elkészítjük a csokoládémázat:
gőz fölött megolvasztjuk a csokit az étolajjal.
Bevonjuk a rudakat a mázzal, majd hűtőben jól kihűtjük.
Ferdén szeletelve tálaljuk.
Gyerekkorom egyik kedvence:)
VálaszTörlés