Tészta:
7 db tojásfehérje
20 dkg kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
15 dkg darált mák
4 dkg babapiskóta
8 dkg reszelt alma
fél citrom reszelt héja
Krém:
2,5 dl tej
10 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
3 db tojás sárgája
1 cs vaníliás puding
2 dl hulala
Almatöltelék:
20-30 dkg alma
3 dkg vaj
5 dkg kristálycukor
1 csa. vaníliás cukor
fél citrom leve
fahéj
1 tk étkezési keményítő
Tojásfehérjét felverjük, a felénél hozzáadagolva a kristálycukrot. A tészta többi hozzávalóját összekeverjük, majd a felvert tojásfehérjét hozzáadjuk.
Sütőpapíros gáztepsiben 200 fokon, 15 percig sütjük.
Sütőből kivéve, melegen lehúzzuk a sütőpapírt, hagyjuk teljesen kihűlni, majd 3 egyforma részre felvágjuk.
Tojás sárgákat fele cukorral, kevés tejjel simára keverjük.
A maradék tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a pudingport és a tojásos keveréket. Kevergetve pár perc alatt főzzük sűrű masszává, majd tűzről levéve hűtsük ki.
Ha kihűlt, hozzákeverjük a felvert Hulalát.
Vajat, cukrot, fahéjat, citromlevet serpenyőben karamellizálunk, hozzáadjuk a reszelt almát,
megpároljuk, a vizét lefőzzük.
Ha kész, a vízzel elkevert étkezési keményítőt hozzáadjuk, és kevergetve picit besűrítjük, majd kihűtjük.
Torta összeállítása:
Első rétegre kerül a krém, majd a 2. lapra előbb rákenjük az almás tölteléket és úgy helyezzük rá a krémre
(nem csúszik szét).
A torta oldalát és tetejét megkenjük a maradék
krémmel, díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése