Tészta:
30 dkg liszt
2 tojás sárgája
2 ek étolaj
30 g kristálycukor
200 ml tej
25 g élesztő vagy 1 cs szárított élesztő
csipet só
Töltelék:
100 g kristálycukor
2 ek kakaópor
30 g vaj
(én 2 ek Nutellát is "belecsempésztem")
Élesztőt kevés cukros-langyos tejben felfuttatjuk (én a szárított élesztőt is felfuttatom).
A tészta hozzávalóit összekeverjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, dagasztjuk, majd meleg helyen duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, téglalap alakúra nyújtjuk és három egyforma részt vágunk belőle!
Megkenjük a töltelékkel, majd mindkét oldalát behajtjuk és több csavarással hengerré formázzuk.
A három hengert összefonjuk, mintha copfot fonnánk.
Az így kapott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,még 10-15 percet pihentetjük.
Felvert tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben, 160 fokon kb 35 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése