4 tojás
90 g kristálycukor
90 g liszt
1 cs vaníliás cukor
késhegynyi sütőpor
A sütőt előmelegítjük. A tojások sárgáját a cukorral jól kikeverjük, utána beletesszük a sütőport és a lisztet.
Ha túl sűrű lenne, egy nagyon pici vízzel lehet lazítani.
A felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
Ha túl sűrű lenne, egy nagyon pici vízzel lehet lazítani.
A felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
2-3 db almát megpucolni, vékonyan felszeletelni.
A vajjal kikent tepsi aljára lerakni sorban.
Ráönteni a fenti tésztát, majd előmelegített sütőben 160 fokos sütőben kb 20 percig sütni.
A vajjal kikent tepsi aljára lerakni sorban.
Ráönteni a fenti tésztát, majd előmelegített sütőben 160 fokos sütőben kb 20 percig sütni.
Ha megsült kicsit hűlni hagyni, majd kiborítani, úgy, hogy az almás rész legyen felül. Ha kihűlt egy pici fahéjjal megszórni az almát.
Az almára 1 tasak vaníliás vagy tejszínes pudingból kb 3 dl tejjel pudingot készítünk. 10 dkg vajat porcukorral kikeverünk, ha langyosra hűlt a puding, hozzákeverjük.
Ez a pudingos krém kerül az almára.
Ez a pudingos krém kerül az almára.
A következő réteg 200 ml felvert Hulala.
A tetejére 10 dkg étcsokit 3 ek étolajjal megolvasztunk, picit hűlni hagyjuk, majd a tejszínhabra csorgatjuk.
A tetejére 10 dkg étcsokit 3 ek étolajjal megolvasztunk, picit hűlni hagyjuk, majd a tejszínhabra csorgatjuk.
Nagyon szeretem:)Nagyon guszta!
VálaszTörlésKöszi! Mi is, a család egyik kedvence!! Talán ez volt az első süti, amivel próbálkoztam:))
Törlés