2012. október 2., kedd

Almás krémes


Tészta (26 cm-es tortaformához):
4 tojás
90 g kristálycukor
90 g liszt
1 cs vaníliás cukor
késhegynyi sütőpor

A sütőt előmelegítjük. A tojások sárgáját a cukorral jól kikeverjük, majd beletesszük a sütőport és a lisztet. 
Ha túl sűrű lenne, egy nagyon pici vízzel lehet lazítani. 
A felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk a tésztába.

2-3 db almát megpucolni, vékonyan felszeletelni. A vajjal kikent tepsi aljára lerakni sorban. Ráönteni a fenti tésztát, majd előmelegített sütőben 160 fokos sütőben 
kb 20 percig sütni.

Ha megsült kicsit hűlni hagyni, majd kiborítani, úgy, hogy az almás rész legyen felül. Ha kihűlt egy pici fahéjjal megszórni az almát.


Az almára 1 tasak vaníliás vagy tejszínes pudingból kb 3 dl tejjel pudingot készítünk. 10 dkg vajat porcukorral kikeverünk, ha langyosra hűlt a puding, hozzákeverjük. 
  Ez a pudingos krém kerül az almára.

A pudingos részre tehetünk tejszínhabot, vagy olvasztott csokit! Ha tejszínhabot teszünk rá csak, meg lehet szórni csokireszelékkel, egyszerűbb, mint a csokiöntet:-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése