2012. október 2., kedd

Citromos álom



Piskóta:
3 tojás
65 g kristálycukor
65 g liszt
késhegynyi sütőpor
pici víz (ha szükséges)

Tojás sárgákat cukorral jól kikeverni, bele az átszitált sütőporos liszt. Tojásfehérjét felverni, óvatosan beleforgatni a tésztába. Előmelegített sütőben, 26 cm-es formában, vagy kisebb tepsiben,  160 fokon, kb 20 percig sütni.



Citromos krém:

1 nagy doboz piros tejföl
4 dl Hulala (habtejszín)
8-10 ek porcukor
2 citrom leve és reszelt héja
Expressz zselatin fix
babapiskóta

    Tejfölt kikeverni a cukorral, bele a citromlé és héj, majd a felvert hulala és a zselatin (a csomagoláson lévő 
    utasítás szerint.

    Összeállítása:
    A megsült piskótára rákenjük a citromos krém felét, kirakjuk babapiskótával, picit bele is nyomkodjuk, majd erre a rétegre rákenjük a citromos krém másik felét.

    A tetejére olvasztott csokoládét csorgattam:-)


    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése