2012. október 2., kedd

Ostoros kalács


Tészta:
30 dkg liszt
2 tojás sárgája
2 ek étolaj
30 g kristálycukor
200 ml tej
25 g élesztő vagy 1 cs szárított élesztő
csipet só

Töltelék:
100 g kristálycukor
2 ek kakaópor
30 g vaj
(én 2 ek Nutellát is "belecsempésztem")

Élesztőt kevés cukros-langyos tejben felfuttatjuk (én a szárított élesztőt is felfuttatom). 
A tészta hozzávalóit összekeverjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, dagasztjuk, majd meleg helyen duplájára kelesztjük.

Közben elkészítjük a tölteléket.

A megkelt tésztát átgyúrjuk, téglalap alakúra nyújtjuk és három egyforma részt vágunk belőle! 
Megkenjük a töltelékkel, majd mindkét oldalát behajtjuk és több csavarással hengerré formázzuk. 
A három hengert összefonjuk, mintha copfot fonnánk.

Az így kapott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,még 10-15 percet pihentetjük.

Felvert tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben, 160 fokon kb 35 percig sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése