2012. október 2., kedd

Almás pite


Tészta:
45 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
2 tojás sárgája
2 ek kristálycukor
kevés só
25 dkg margarin
1 pohar tejföl
zsemlemorzsa


Töltelék:
1,5 kg alma
7 ek kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
fahéj
1 cs vaníliás pudingpor


Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, jól nyújtható 
tésztát kapunk.
Elfelezzük, az egyik fele az alja, a másik a teteje lesz. Kb 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Az almát megpucoljuk, lereszeljük, levétől jól 
kinyomkodjuk, mert a lé kelleni fog.

A vaníliás pudingot megfőzzük az alma levével, majd hozzákeverjük a lereszelt, cukorral, fahéjjal ízesített almát.

A tészta egyik felét kinyújtjuk és a tepsibe helyezzük.
A tölteléket rátesszük a zsemlemorzsával megszórt tésztára. Ráhelyezzük a másik kinyújtott tésztát.
Kicsit villával megszurkáljuk és tojássárgával vékonyan lekenjük.

Előmelegített sütőben 170-180 fokon, kb 30 percig sütjük.

Ez a mennyiség egy nagy gáztepsi mérethez van megadva.
Én ennek pontosan a felét készítettem el egy 20x30-as tepsiben.

http://www.nosalty.hu/recept/pudingos-almas-pite-izatol


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése