2012. október 2., kedd

Dubarry csirkemell


Csirkemelleket vékonyan felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olíva olajon elősütjük. 
Kivajazott tepsibe egymás mellé rakosgatjuk.  A végén az olajat ráöntjük.

Közben a karfiolt rózsákra szedjük és sós vízben majdnem puhára főzzük. 
Ha megfőttek, rádaraboljuk az elősütött csirkemellekre, úgy, hogy mindenhová kerüljön, nem baj, ha apró 
darabokban lesz.

Besamel:
5 dkg vaj
3 ek liszt
2,5 dl tej
só, bors

Ha kicsit hűlt: 
3-4 evőkanál tejföl
2 tojás sárgája
só, bors
kicsi reszelt sajt

Besamelt ráönteni a karfiolra, megszórni reszelt sajttal a tetejét, fóliával letakarni, 160 fokos sütőben  kb 30-40 percig sütni. Ezután fóliát levenni és a tetejét pirosra sütni.




2 megjegyzés:

  1. Ha szeretitek próbáld ki brokkolival ,úgyis isteni:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, szeretjük nagyok! Ki fogom próbálni, köszi :)

      Törlés