2012. október 2., kedd

Citromos álomtorta





Piskóta:
3 tojás
65 g kristálycukor
65 g liszt
késhegynyi sütőpor
pici víz (ha szükséges)

Tojás sárgákat cukorral jól kikeverni, bele az átszitált sütőporos liszt. Tojásfehérjét felverni, óvatosan beleforgatni a tésztába. Előmelegített sütőben, 26 cm-es formában, 160 fokon, kb 20 percig sütni.



Citromos krém:

1 nagy doboz piros tejföl
4 dl Hulala (habtejszín)
8-10 ek porcukor
2 citrom leve és reszelt héja
Expressz zselatin fix
babapiskóta

Tejfölt kikeverni a cukorral, bele a citromlé és héj, majd a felvert hulala és a zselatin (a csomagoláson lévő 
utasítás szerint.

Torta összeállítása:
A megsült piskótára rákenjük a citromos krém felét, kirakjuk babapiskótával, picit bele is nyomkodjuk, majd erre a rétegre rákenjük a citromos krém másik felét.




2 megjegyzés:

  1. Lopom a díszítést a következő citromos tortámhoz:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon örülök, szívesen hozzájárulok a rabláshoz:-)

    VálaszTörlés