2012. október 2., kedd

Kakaós csiga





Tészta:
25 dkg liszt
4 dkg margarin
3 dkg kristálycukor
1 tojás sárgája
2 dkg élesztő
1 cs. vaníliás cukor
1 csipet só
1 - 1,5 dl tej


Töltelék:
2 ek kakaó
5 ek kristálycukor
2 ek Nesquick kakaó


Az élesztőt kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk. 
A tészta hozzávalóit összeállítjuk és hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Összedolgozzuk, majd duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, 
lekenjük vékonyan olajjal. 
Egyenletesen rákenjük a tölteléket, majd több csavarással hengerré formázzuk. 

Kb 2 cm-es darabokat vágunk a hengerből, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, nem túl közel egymáshoz! 

20 percig még pihentetjük, majd előmelegített sütőben 160-170 fokon, kb 25 percig sütjük. 
A sütés vége felé kevés cukros tejjel meglocsoljuk a csigákat.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése