2012. október 2., kedd

Elzászi almatorta





Tészta:


22 dkg liszt
11 dkg margarin
5 dkg porcukor
1 tojás sárgája
csipet só
kicsi tejföl
1 kk sütőpor
1 citrom reszelt héja


Öntet:


1 cs vanília puding
3 dl habtejszín
1 tojás
2 tojás sárgája
5 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja




Tésztát összegyúrni, be a hűtőbe 1-2 órára. Kerekre formázni, 26 cm-es kapcsos formába fektetni, úgy, hogy a szélei a forma oldalára felérjenek. Villával megszurkálni.
Rá a felezett, citrommal átmosott, bevagdalt almadarabok (nem vastagok, mert nehezen sülnek át).
Rá az öntet, 170-180 fokon kb 1 órát sütjük.
(Mikor kezd dermedni/barnulni a teteje, fóliával letakarni, hogy szép, arany színű legyen)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése