Piskóta:
3 tojás
65 g kristálycukor
65 g liszt
2 ek kakaó
késhegynyi sütőpor
pici víz (ha szükséges)
Tojás sárgákat cukorral jól kikeverni, bele az átszitált sütőporos liszt és a kakaó. Tojásfehérjét felverni, óvatosan beleforgatni a tésztába. Előmelegített sütőben, 26 cm-es formában, 160 fokon, kb 20 percig sütni.
Málnahab:
20-30 dkg málna (vagy eper....)
porcukor (ízlés szerint)
1 cs vaníliás cukor
pici fahéj
25 dkg mascarpone
2-3 dl Hulala (habtejszín)
10 g zselatin
1 dl víz
A málnát pici cukorral és fahéjjal felfőzni. Leturmixolni, leszűrni (a magok miatt). Hagyni teljesen kihűlni.
A mascarpone-t pici porcukorral és vaníliás cukorral kikeverni, hozzáadni a málnapépet.
A vizet felforralni, a tűzről levéve állandó keverés mellett belekeverni a zselatint. Kevergetve hűteni,
majd a krémhez adni.
A hulalát habbá verni, majd az egészet összekeverni.
Tálalás előtt díszíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése