2012. október 2., kedd

Málnahabos torta



Piskóta:
3 tojás
65 g kristálycukor
65 g liszt
2 ek kakaó
késhegynyi sütőpor
pici víz (ha szükséges)

Tojás sárgákat cukorral jól kikeverni, bele az átszitált sütőporos liszt és a kakaó. Tojásfehérjét felverni, óvatosan beleforgatni a tésztába. Előmelegített sütőben, 26 cm-es formában, 160 fokon, kb 20 percig sütni.

Málnahab:
20-30 dkg málna (vagy eper....)
porcukor (ízlés szerint)
1 cs vaníliás cukor
pici fahéj
25 dkg mascarpone
2-3 dl Hulala (habtejszín)
10 g zselatin
1 dl víz

A málnát pici cukorral és fahéjjal felfőzni. Leturmixolni, leszűrni (a magok miatt). Hagyni teljesen kihűlni. 

A mascarpone-t pici porcukorral és vaníliás cukorral kikeverni, hozzáadni a málnapépet.

A vizet felforralni, a tűzről levéve állandó keverés mellett belekeverni a zselatint. Kevergetve hűteni, 
majd a krémhez adni. 

A hulalát habbá verni, majd az egészet összekeverni.
Tálalás előtt díszíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése