Tészta (20-30-as tepsihez):
4 tojás
20 dkg porcukor
20 dkg liszt
10 dkg darált dió
1/2 cs sütőpor
1 ek kakaó
Az egész tojásokat robotgéppel keverni, majd keverés mellett, lassan hozzáadni a porcukrot.
Addig keverni, míg jó habos állagú lesz.
Az átszitált lisztet összekeverni a sütőporral, állandó keverés mellett, lassan a cukros-tojáshoz keverni.
Végül belekanalazni a darált diót és hozzáadni a kakaót, majd így is jól kikeverni.
A tepsit kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a masszát és egyenletesen elsimítani. Előmelegített sütőben, 150 fokon 25 percig sütni.
A sütőből kivéve hagyni kicsit hűlni, majd papírral együtt kiemelni és rácsra tenni, majd teljesen kihűteni.
Krém:
3 dl tej
3 púpozott ek liszt
2 cs vaníliás cukor
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
Fele mennyiségű tejet egy csomag vaníliás cukorral feltenni melegedni. A maradék tejet simára keverni a liszttel, majd hozzáönteni a meleg tejhez és állandó keverés mellett sűrűre főzni. Teljesen kihűteni!!!
A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral elkezdeni kikeverni, majd hozzáadni a teljesen kihűlt lisztes pépet és addig keverni, hogy jó habos legyen.
A teljesen kihűlt tésztára rákenni a krémet. Tetejét egyenletesen elsimítani és leönteni csokimázzal.
Csokimáz:
10 dkg étcsokit olvasztani, hozzákeverni 2-3 ek étolajat. Langyosan, mikor már kezd kicsit dermedni,
rácsorgatjuk a sütire.
vagy
10 dkg kristálycukor, 10 dkg vaj, 2 dkg kakaópor, 4 ek tej (ezeket összemelegítjük, nem szabad forrnia, csak szépen feloldódjon minden. Langyosan, mikor már kezd kicsit dermedni, rácsorgatjuk a sütire)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése