2012. október 17., szerda

Máglyarakás


Hozzávalók:
3-4 db szikkadt zsemle, vagy 5 db kifli
4 dl tej
5 tojás sárgája
3 ek kristálycukor

3-4 db alma
fahéj
mazsola
darált dió

A tetejére:
5 tojásfehérje
baracklekvár



A tejet a tojássárgákkal és a kristálycukorral összekeverjük, a felszeletelt zsemléket beleforgatjuk. 
Kivajazott, közepes méretű tepsibe fektetjük.

Az almát megpucoljuk,  vékony cikkekre vágjuk,  rárétegezzük a zsemlékre.
Megszórjuk fahéjjas porcukorral.
Ízlés szerint kerülhet rá mazsola, darált dió!

180 fokos sütőben kb 30 percig sütöttem, amíg az alma megpuhult.

A tojásfehérjét kevés cukorral keményre verjük, beleforgatunk egy kevés baracklekvárt, úgy, hogy csíkos maradjon.

Ráterítjük az almás rétegre, visszatesszük a sütőbe. 
140 fokon kb 10-15 percig szárítani a tojáshabot, amíg aranyszínű lesz a teteje!

A receptet unokanővéremtől kaptam, köszönet érte!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése